Сезгин Мюмюн:ДПС и БСП назначават насилници от времето на Възродителния процес

Сезгин Мюмюн

Лидерът на правозащитната федерация „Справедливост-България”Сезгин Мюмюн призовава чрез медиите българските турци да сигнализират за назначаването във министерства и областни управи на т.нар.възродители.Според Мюмюн ДПС и БСП са сключили безпринципна коалиция,плод на която са назначенията на насилници от времето на тоталитарния режим.Привеждаме текста на обръщението дословно:

ОБРЪЩЕНИЕ

 

 

от Сезгин Мюмюн – Председател на Гражданска организация

„Федерация Справедливост-България”

   Уважаеми сънародници прогонени от Р България,

   Уважаеми Председатели на изселнически организации,

   Братя турци,

    „Федерация Справедливост- България” е гражданска организация, ангажирана с проблемите на българските мюсюлмани и граждани от турски произход. Най-големия успех за нас е  приетата от народното събрание на 11.01.2012г. „Декларация , осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани”. Това по своята същност е  оценка на българската държава на едно историческо събитие, което за нас българските турци, е все още открита рана.

   В момента след като БСП и ДПС направиха безпринципна коалиция текат пазарлъци за Зам. Министри и Областни управители.

   Каква беше нашата изненада като се запознахме с кандидатурите, които са издигнати за Областен управител на град Кърджали и други области със смесено население.

   Хора преки участници във Възродителния процес, утре ще Ви представляват в тези области. Бъдете бдителни вече, сигнализирайте ако разпознаете имена, лица които са Ви принуждавали да си смените имената със заплахи, насилие или доноси срещу Вас  и промениха съдбата Ви.

   Кажете „НЕ”  на насилниците!

 

 

 

 

01.06.2013г.                                             С уважение

Председател на ФСБ Сезгин Мюмюн

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини