Преврат в BAHAD,Ешреф Кахраман напуска ръководството на изселническата организация

Ешреф Кахраман

  Една от най-влиятелните изселнически организации, в която членуват бивши политзатворници -BAHAD бе обезглавена заради изборите в България. Дългогодишният председател Ешреф Кахраман напусна поста под натиска на вътрешната опозиция. Един от основните му критици бе членът на Управителния съвет Мехмет Зафер. Разнобоят в организацията настъпи преди вота в България. Тя традиционно е опозиция на ДПС и в продължение на повече от 20 години критикува Ахмед Доган. Преди изборите обаче Кахраман направи пълен завой и заяви за българските медии,  че ръководената от него правозащитна организация застава зад ДПС и Доган. В дните  преди вота Кахраман  подкрепи новия лидер на Движението Лютви Местан.

 Непосредствено след оттеглянето си Кахраман заяви за Кърджали бг вести,че бъдещето е на ДПС и Местан. Касим Дал няма подкрепа сред изселниците и турците в България. Той е виновен за много от несполуките на Движението като втори човек в партията, подчерта Кахраман.  Той каза също, че очаква Местан да се заеме с подмладяването на ръководството на ДПС.Само това ще спаси Движението,подчерта бившият лидер на изселническата организация.

  Ще припомним,че BAHAD бе правозащитната организация,която депозира пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа доклади с искания,свързани с правата на турското население в България.

  Кахраман стана известен в България с делото, което води срещу страната ни за обезщетение,за това, че по време на тоталитарния режим е заточен в Белене. Той е готов да съди България в Международния съд за правата на човека, ако не получи удовлетворяващо го решение.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини