Откриват плувния сезон в Кърджали със сухи тренировки, вода в басейна няма?

Плувно лято в Кърджали

 Пред провал е плувното лято за малчуганите от Кърджали на басейн “Арпезос”,сигнализират треньори. Причината е, че съоръжението отново се нуждае от ремонт. Водата се просмуква в стените на големия басейн и се налага непрекъснатото му пълнене. Загубите са големи.

Очаква се, ако не бъде направен спешен ремонт на детския и големия басейни да се провалят програмите за обучение по плуване на кърджелийчетата. Те са планирани и се финансират от Министерството на спорта. Курсовете по плуване са най-добрия начин за ватерполните клубове “Арда Уникум” и “Арда 2008” да попълват гарнитурите си. Според треньори и ватерполистите ще останат на сухо и ще махат ръце като вятърни мелници, затова че ремонтът на басейна не е извършен навреме.

Первин Риза от община Кърджали съобщи, че се бърза с ремонта. Стартирала е тръжна процедура за избор на изпълнител. Ще се ремонтират големия и малкия басейн. По-сериозно е положението на съоръжението за деца,където се налага цялостно обновяване. Има пукнатини в дъното , а и инсталацията е за подмяна.При големия са се отворили фуги в стените.

Специалисти от общината обясниха, че поради недостиг на средства миналата година е ремонтирано само дъното на големия басейн, но сега са се отворили фуги в стените.Те увериха, че съоръжението ще заработи непосредствено след първи юни. Детският ще бъде пуснат в експлоатация 15 дни по-късно. По-сериозен ремонт се очаква догодина.

А иначе плувното лято в Кърджали трябва да се открие на 5 юни от 10 часа.

Кърджалийският басейн е най-натоварен в областта. Общо 20 са откритите съоръжения, които са подали документи в Регионалната здравна инспекция за да получат разрешение за експлоатация през това лято. Три са и обществените къпални-на Главатарци,Енчец и Калоянци.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини