Уволнен ром: Даваме рушвети дори за чистенето на боклука

Данчо Райчев Иванов

Семейство от квартал “Боровец” се оплака в писмо до Кърджали бг вести, че е неправомерно уволнено , защото е отказало да бъде рекетирано от бригадирката в сметопочистващата фирма “Зауба” в Кърджали Елена Ботева.Според главата на седемчленната фамилия Данчо Райчев Иванов Ботева всеки месец при аванс и заплата е искала по 15 лева от съпругата му Ягода Найденова Иванова,за да я държи на работа. Чистачката е била принуждавана да купува и цигари “Давидоф” на своята началничка твърди Данчо Иванов. Според него Ботева е искала цигари,водка,шунка,кашкавал,шпеков салам . Той потърсил обяснение от бригадирката, но тя изгонила от работа негои съпругата му, пише в писмото си жителят на квартал Боровец. Данчо Иванов твърди,че когато шефът на офиса в Кърджали Николай Благоев Проданов замине за София бригадирката кара подопечните й работници да я черпят в стола на “Пневматика”заедно със сина й Валентин.

В писмото се казва още:”Не сме само аз Данчо Райчев Иванов и съпругата ми, от която е вземала сумата от 15 лева и цигари Давидов от 5,50 лв ,но има още 7-8 човека и те ощетени от това, че Елена /Ленче/ се възползва от това. На няколко пъти я предупредих , че ще се оплача на журналистите да видят как седят нещата,но същата Ленче каза, че не се плаши от никой и от нищо, който много знае си отива във къщи.Както и стана”. Данчо Райчев Иванов изброява съкварталци, от които според него Ботева е искала услуги,пари, алкохол и цигари.От Самет Шериф Ахмед, Шериф Шериф Ахмед поискала да й боядисат къщата, от Бисер Иванов Иванов-цигари, от Тодор Маринов Йорданов-алкохол,от Данчо Минчев Стефанов-мезе,от Камен Рангелов Ангелов-кошкавал.Според Данчо Иванов шефът на офиса на фирма “Зауба” Николай Проданов не знае за провиненията на бригадирката и затова я защитава.

Според уволнения жител на квартал Боровец жена му има трудов договор и е уволнена предсрочно. Той е внесъл жалба в Инспекцията по труда.

Наша проверка установи, че Ягода Иванова е освободена след изтичането на срочния договор с изпитателен срок.

Свързахме се с Николай Проданов с молба да осветли обвиненията на Данчо Иванов и да ни каже каква е истината. Той се държа меко казано неучтиво. Заяви, че не го интересува какво ще се пише в медиите. След увещания сподели, че лично е уволнил Данчо Иванов за системно неяваване на работа. Проданов каза, че когато работникът му се напие въобще не се вясва във фирмата. Ягода Иванова също е уволнена по негова препоръка от Елена Ботева.Ягода Иванова не си изпълнявала служебните задължения. Що се отнася до обвиненията до Елена Ботева сигналът е абсурден, лаконичен бе Николай Проданов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини