Пуйката кацна в кърджалийския съд, пазят го спецченгета като гардероби

Спецчасти пазеха Съдебната палата

Валентин Кирилов-Пуйката кацна днес в съда в Кърджали. Обявеният за бандит №1 на страната перничанин бе доведен в съдебната палата към 17 часа при извънредни мерки за сигурност. Пуйката бе пазен от неколцина снажни представители на спецчастите , въоръжени със автоматични пистолети „Узи” и навлечени с бронежилетки, петнадесетина униформени полицаи, десетина представители на съдебната охрана и неизброимо число цивилни ченгета. Буквално целият район на палатата бе отцепен, като на кръстовищата бдяха патрулки със служители на реда.

 Ченгетата пазеха пълно мълчание за особата, която бяха въвели в храма на Темида. Те насочваха журналистите към преслужбите на полицията и прокуратурата , които по традиция са по-безмълвни и от тях.Снимането бе напълно забранено.

Източници на Кърджали бг вести съобщиха , че в съдебната зала е Пуйката. Той бе заловен на 24 май след мащабно издирване в страната.Според наши източници той е бил обработен със сериозни физически забележки.Валинтин Кирилов е сочен за главен организатор на обира на обществения трезор в Кърджали в съучастие с авери с цветущи прозвища като Магера, Циката, Синбад и прочие. Според запознати днес до 20,30 часа е гледана мярката за неотклонение на Пуйката. Сигурно е, че тя е неотклонение –задържане под стража. На част от задържаните за обира са повдигнати обвинения в съучастие в грабежа. Очаква се такова обвинение да е било повдигнато и на перничанина. Служебен защитник на Валентин Кирилов е адвокат Христо Караманолов от Кърджали.

Георги Кулов

Служители на съдебна охрана също бдяха
Патрулки звардиха кръстовищата
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини