Нивото на местния парламент в Кърджали по-високо от това на новото Народно събрание

Багдасаров обещава съдействие от името на петимата депутати от региона

Нивото на местният парламент в Кърджали е по-високо от новото Народно събрание. Придобих това самочувствие само за два дни работа в столицата. Това обяви при раздялата си с общинските съветници на днешната сесия народният представител от Коалиция за България Милко Багдасаров. Той каза, че е напуснал заседанията на парламента, за да дойде и заяви от името на петимата депутати от Кърджалийския многомандатен район, че те ще работят за благото на Кърджали и кърджалийци . Багдасаров нарече общинските съветници приятели и им благодари за хубавите и спорни моменти.

Той пожела и весело посрещане на най-българския празник -Денят на славянската писменост и българската култура 24 май.

За Кърджали бг вести червеният депутат сподели, че е подал заявление в Общинската избирателна комисия за напускане на местния парламент преди два дни и то вече е факт. Той посочи като свой заместник като председател на групата съветници на Коалиция за България Милан Миланов.

Председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа честити на Багдасаров избирането му за депутат. Той посочи,че освен избраника на социалистите в Народното събрание от местния парламент влиза и съветникът от ДПС Мустафа Емин. Раиф Мустафа ги прикани усърдно да работят за кърджалийци.

Кърджали има достойно представителство в 42-то Народно събрание от различни политически сили.Радващо е, че трима съветници в момента са в парламента. Тава са Багдасаров, Караянчева и Ахмед, посочи кметът Хасан Азис. Той се здрависа с червения народен представител и лично му пожела успех. Азис подчерта, че почти при всеки парламент има представителство от общински съветник от Кърджали.

На мястото на Милко Багдасаров в Общинският съвет влиза бизнесменът Траян Бабунски. Той положи клетва заедно с колегата си Орхан Раиф, който е на мястото на Мустафа Ахмед. Клетва положи и новоизбрания при частични избори кмет на Повет Орхан Мустафа. Тримата получиха удостоверения от председателя на Общинската избирателна комисия Байрам Байрам.

Днешното заседание на местния парламент си постави амбициозната задача да обсъди и гласува 45 точки. От 41 народни избраници,присъстваха 35.

Георги Кулов

С приемника си Милан Миланов
Кметът честити на Багдасаров
Удостоверение за кмета на Повет
Траян Бабунски и Орхан Раиф полагат клетва
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини