Средно по един бон излизат кърджалийските абитуриентки, мерят се с чалга звездите

От 700 до 1000 лева излиза на семейство в Кърджали подготовката на абитуриентка за бала без разточителство. За момчетата сумата е по-малка. В разходите не влизат разноските по тъй нареченото изпращане. Много родители теглят заеми за да могат да изпълнят претенциите на децата си за скъпи тоалети. Други подхващат работа на две места или заминават на гурбет за да заработят необходимите суми.

Кърджалийските абитуриентки са сред претенциозните в страната , сочат наблюденията на продавач- консултантите в магазините за модно облекло. Повечето от тях искат да изглеждат като чалга-звезди и търсят бутикови тоалети. Обикалят софийските, плавдивски и хасковски магазини. За поредна година голямата навалица е в Асеновград. Повечето момичета предпочита бални рокли от тамошните ателиета. Не жалят пари , като една рокля излиза средно500лева. Като се прибави и тоалет за втората вечер с класа и обувки, сумата достига до 900 лева.

Тази година търсенето на българска конфекция в Кърджали е слабо,споделят за Кърджали бг вести от магазин “Елеганс”. При нас роклите варират от 150 до 280 лева. Те са на престижни фирми като “Кенсол” и “Бордо”. Момичетата идват, мерят но не купеват, казват продавачите-консултанти.

При момчетата положението е същото. Един добър костюм на “Картел” е 250 лева. Те обаче предпочитат от други градове за 400-500 лева.

Девойките трябва да минат през фризьори и козметици. Сега са предпочитани кокове и къдрици. Цената на прическата в ателието “Ню вижън” излиза от 30 до 60 лева.Гримът достига до 25 лева. За удължаване на мигли се плащат 22 лева.

Теди К. е абитурентка. Тя не е фен на чалга културата. Смята, че прекомерното харчене на пари за тоалети за една нощ е неразумен разход. Въпреки всичко споделя, че разходите направени от семейството й за балната нощ са над 500 лева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини