Община Кърджали с приз на Фондация за прозрачни регламенти

Община Кърджали стана носителка на приз на Фондация за прозрачни регламенти и се нареди сред най-добрите в престижния конкурс за прозрачност и партньорство в действията на областните и общинските администрации за резултати, постигнати от тях през календарната 2012 г.
Вотът на гражданите в гласуването на интернет страницата на „Фондация за прозрачни регламенти” определи носителите на приза за най-добра практика на партньорство с гражданското общество, където община Кърджали бе класирана на второ място, в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.
Церемонията по награждаването се състоя на 16 май в Метрополитън Хотел София за пета поредна година. На нея бяха връчени Годишните призове за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България. Лично кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис получи отличието грамота и великолепната статуетка, изработена от скулптора Райнис Гелов, за добра практика чрез дейността на Консултативния съвет по туризъм.
Конкурса за приз на Фондация Прозрачни регламенти вече има своята пет годишна история. Общата му цел е стимулиране на развитието и прилагането на публични и прозрачни регламенти в работата на администрацията, както и стимулиране на административната и гражданската активност за налагане на добри практики в работата на администрацията и насърчаване на диалога и взаимодействието между държавата, местното самоуправление, стопанските организации и гражданското общество при решаването на обществено значими проблеми.
Резултатите от категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” бяха получени на база гласуване он-лайн в сайта на Фондацията в периода 1 април – 30 април 2013г., като всеки гражданин с актуален e-mail имаше възможност да гласува за всяка една публикувана практика, но само с един глас за една кандидатура в дадена категория от съответния e-mail.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини