Шефът на РИО на МОМН в Кърджали с награда за социално партньорство

Началникът на Регионалния инспекторат по образование в Кърджали Гроздан Колев бе удостоен днес с голямата наградата на Синдиката по образование „Подкрепа" „Стоян Михайловски". Това стана на специална церемония на площад „Гарибалди" в столицата. За първи път освен заслужили учители е отличен и представител на регионален инспекторат по образование за добро социално партньорство. Наградата бе връчена от председателя на синдикат „Образование" Юлиян Петров.

Преди церемонията, тържествено бе открита мемориална плоча на учителската стачка от 2007 година. Това бе най-мащабния протест в историята, изкарал хиляди учители на улицата, за да отстояват своите синдикални права.

Наградата "Стоян Михайловски" за изявени български учители се връчва за втора поредна година в навечерието на 24 май. С връчването на наградата "Стоян Михайловски" Синдикат "Образование" се стреми да популяризира сред обществеността високите постижения, талант, професионализъм, граждански морал и принос в синдикалното движение на българския учител".

Наградата "Стоян Михайловски" от тази година се присъжда в 7 категории: "Учител на годината" в детска градина, в началното образование, в основното образование, в средното образование, в професионалното  образование и в специализирано учебно заведение, както и "Преподавател на годината" във висше учебно заведение.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини