Дале Али се отърва с две години пандела за опит за убийство, наровете ще търка и синът му

Александър Маринов Христов -Дале Али и синът му Тончо Александров Маринов ще търкат наровете в затвора в продължение на две години. Това постанови Окръжния съд в Кърджали с председател Деян Събев. Двамата ще лежат в кауша за това, че са нанесли средна телесна повреда на Емил Йосифов Христов-Малкия Роко. Те ще му заплатят по десет хиляди лева обезщетение и по 350 лева разноски по делото. Емил Йосифов Христов ще обжалва определението на магистратите пред Апелативния съд в Пловдив. Малкия Роко и неговият адвокат Васил Василев настояваха Дале Али и синът му да бъдат осъдени за опит за убийство.

Историята започва на 14 април 2010 г. когато петнадесетина роми нападат с бухалки Малкия Роко зад сградата на ОКС в Кърджали. Повечето от нападателите са му познати и той не очаква агресия. Нанасят му удари по главата. Полицейския пост на Паспортна служба извиква автопатрул. Пристигналите служители на реда задържат двама от нападателите, колите им и бухалките като веществено доказателство. Самият Емил Йосифов Христов е откаран в кърджалийската болница, където са му извършени две животоспасяващи операции. Пет дни е в кома.Шансовете му да „прескочи трапа” са били нищожни.

Вместо да останат в кауша, двамата задържани са освободени на следващия ден. Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство. След като Ерсун представя епикризата на неврохирурзите случаят е поет от Окръжна прокуратура от там започват досъдебно производство за опит за убийство.

След като протака разследването повече от половин година Окръжна прокуратура предяви обвинение към Дале Али и синът му в опит за убийство. След това започна истинска съдебна сага. Основният обвиняем се разболя и дълго време заседанията бяха отлагани, заради отсъствието му. След всичко това,леката присъда бе очаквана от наблюдателите на делото.

Окръжният съд оправда напълно Александър Маринов и Синът му Тончо маринов в обвиненията в опит за обийство за които адвокатът на Малкия Роко искаше 17 години затвор. Оправдани бяха и техните съучастници Ф.М.М.,Ю.Х.Б.,В.М.М.,Вместо по 40 бона Дале Али и синът му ще платят на Малкия Роко по 10 000 лева.Приспадат им се дните в ареста и под домашен арест. Отпадат исковете за по 7000 лева обезщетение и към тримата оправдани съучастници.

Ако правото се състои от доброто и справедливостта,то Окръжният съд в Кърджали прояви доброта по отношение на подсъдимите,като отказа справедливост за Емил Йосифоф Христов,каза за Кърджали бг вести адвокат Василев.

Научихме също,че съдия и съдебен заседател от петчленния състав, гледал делото са подписали присъдата с особено мнение.

Георги Кулов

Дале Али влиза в Съдебната палата
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини