Изселници от Ардинско помагат на Кирил от Момчилград

Изселници от Ардинския край, които живеят и работят в Англия събраха над 2600 лева, за да помогнат на 21-годишният Кирил Къров от Момчилград, който пострада при инцидент преди три години и се нуждае от лечение в чужбина. Сумата вече е внесена в банковата му сметка. „От познати научихме за трагедията на Кирил и решихме да му помогнем..Милосърдието и добротата са ценности, които все още ние ардинчани не сме ги изгубили. Никой не знае, утре какво го очаква”, заявиха изселниците във Великобритания от града под Белите брези.

Кирил е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусова промишленост в Момчилград. През лятото на 2010 година заедно с приятелите си тръгнали с кола да търсят прохлада край речен вир до кирковското село Крилатица. Кирил се покатерва на 7-метрова скала над вира и скача с главата надолу. Но вирът е плитък и младежът удря главата си в каменистото дъно. След като сам не изплува, приятелите му веднага скачат във вира и го изваждат. Откарват го в болницата в Кърджали. Лекарската диагноза е множествени счупвания на шиен отдел на гръбначния стълб. Травма на главата. Мозъчно сътресение. Белодробна аспирация.

Необходимите финансови средства за лечението на Кирил са огромни и не са по силите ни, споделят родителите му. Затова се обръщат с молба към всеки, който е съпричастен към съдбата му, да помогне.

Банковата сметка е IBAN : BG 67CECB97901025608301 – ЦКБ АД – клон Кърджали

Валута: EURO IBAN: BG 79 STSA93000020872874 BIC: STSABGSF

Нека всички помогнем на Кирил

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини