Цветанов, Фидосова и Цачева губят от левицата

Три емблематични имена на ГЕРБ - Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цецка Цачева губят от БСП на изборите.
Ръководителят на предизброния щаб на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов получава по-малко гласове от водача на листата на БСП във Велико Търново Мариана Бояджиева.

Бившият депутат Искра Фидосова губи в сравнение с 2009 г. от Младен Червеняков в Монтана.

Бившият председател на парламента Цецка Цачева изостава в Плевен, където Стефан Данаилов вкарва 4 депутатски мандата за Коалиция за България.

В родното село на Цачева - с. Драгана, община Ловеч, от 123 валидни бюлетини, за ГЕРБ са гласували 31 души, а за БСП - 62.

БСП е единствената политическа партия, която увеличава избирателите си с около 200 000. ДПС губи 200 000, а "Атака" повече от 30% или над 100 000 гласа.

Късно вчера стана известно и че областният лидер на БСП и водач на листата в Кърджали Милко Багдасаров влиза в парламента. Левицата в областта не е имала свой депутат от Великото Народно събрание, премина през експеримента да бъде партньор на ДПС в централната власт на Тройната коалиция, но в опозиция на движението на областно ниво.
Багдасаров е бил кандидат за кмет на община Кърджали.

Според официалните резултати на ЦИК БСП е трета политическа сила в Кърджали с 11.5% от гласовете. Води ДПС с почти 60%, втора е ГЕРБ с 16.4%.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини