Google Glass – опасни за здравето

След еуфорията около появата на супертехнологичните очила за допълнителна реалност Google Glass идва ред на... разочарованието. Оказва се, че продуктът може да бъде опасен за здравето на ползвателите. За това алармираха самите създатели на очилата.

От корпорацията предупреждават, че Google Glass може да предизвика напрежение в очите и силно главоболие.

Не само това обаче са потенциалните проблеми, които може да очакват потребителите. Според специалистите от Google, съвсем логично, очилата могат да бъдат опасни при използване зад волана, по време на физическа активност, както и на обществени мероприятия. Компанията е категорична, че има готовност да приеме обратно вече закупен продукт и да върне похарчените за него пари на купувачите, ако те се оплачат, че по някаква причина не могат да ги използват. Това обаче ще може да стане само в рамките на предварително определен период от време.

От Google допълват още, че очилата за допълнителна реалност оказват сериозно влияние на зрителната система на човека.

Затова те са забранени за използване от деца на възраст до 13 години. Разбира се, малчуганите са застрашени и от стандартната опасност при използване на очила – да не ги счупят и да не се наранят на дребните частици, предупреждават от компанията. От там напомнят още, че човек, използващ Google Glass, трябва да се движи с повишено внимание по време на занимания с физически труд, при тренировка, на големи обществени и спортни събития, за да се избегнат инциденти, породени поради понижена концентрация в резултат на допълнителната реалност.

Google също предупреждават, че самите очила лесно могат да бъдат повредени и потребителите трябва да се грижат за тяхното добро състояние.

Например – в никакъв случай да не ги излагат на въздействието на вода или да плуват във воден басейн с тях, тъй като това лесно може да ги „извади от строя“.

Припомняме, че през февруари компанията започна набирането на доброволци за участие в кампания за тестване на продукта. Мераклиите да бъдат първите хора, изпробвали Google Glass, бяха предупредени, че технологията все още не е окончателно завършена и вероятно не всичко ще протече съвсем безпроблемно, но със сигурност изпробването на устройството ще бъде много забавно.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини