8 °C

„Св. Св. Кирил и Методий” с целодневна организация в училище

   Основно  училище „Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали е най- голямото основно училище с ранна чуждоезикова насоченост в областта. В него се обучават 502 ученици, обхванати в 21 паралелки и една полудневна детска група.   За успешното им обучение се грижи високо квалифициран екип от преподаватели, които с желание и амбиция работят за успешно усвояване на учебното съдържание и постигане на добри резултати.   Училището разполага с отлична материално-техническа база – съвремена учебна среда, компютри, лаптопи и таблети за учениците, достатъчен брой мултимедии, интерактивни дъски във всяка класна стая, библиотека, стол с питателна храна за децата, медицински и стоматологичен кабинет, физкултурен салон, две спортни площадки и просторен училищен двор с еко алеи от редки дървета, храсти и растения. Осигурена е достъпна среда и условия за обучение на учениците със СОП.    Училището работи по проект на МОМН - BG05IP0001- 3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” съфинансиран от ЕСФ по ОП „ Развитие на човешките ресурси 2007- 2013 год. В него са обхванати 200 ученика от І до VІ клас, за които се грижат 8 възпитателя.   В рамките на проекта се реализира мониторинг на училищно, регионално и национално ниво.    В тази връзка училището бе посетено от Демитра Мирянова – началник отдел „Административно, правно и финансово обслужване” при Регионален инспекторат по образование Кърджали.В резултат на проведеното наблюдение, бе направен анализ и оценка за финансовото изпълнение на дейностите и събитията в училище по проекта. Отпуснатите средства в размер приблизително 100 000 за 2012 финансова година са изразходвани законосъобразно и са съотносими 100% към проектните дейности. Реализирани са допустими училищни разходи по правилата на ЕСФ: за трудови възнаграждения и осигуровки на педагогическите кадри , в т.ч. и за всички възпитатели в размер на 76 000 лева; за училищни материали, консумативи и други – в размер на 1158 лева; за външни услуги  - отопление, електроеленергия и вода – размер на 21 660 лева.    В училище са сформирани осем ПИГ от І-ви до V-ти клас, в които се работи за успешното усвояване на учебното съдържание, съобразено с индивидуалнита възможности на децата чрез използване на разнообразни методи и форми на работа.    Учениците, включени в ПИГ бяха приятно изненадани и радостни когато им бяха предоставени и ученически пособия за работа в часовете  занимания по интереси. Радостни възгласи огласиха класните стаи когато децата получиха красиви тениски с логото на проекта.  Слънце грейна върху детските гърди, благодарност в детските очи!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
05 дек 2020
Последни новини