Поредни отличия за английския език на Ботевци

Повече от 500 учители по английски език и директори на училища от цялата страна ще имат възможност да повишат квалификацията си и да се запознаят с последните новости в сферата на образованието по време на седмата национална конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2013 г.” Събитието, което ще се проведе на 27 април 2013 г. (събота) в хотел „Кемпински-Зографски”, София, зала „Сердика”, се организира съвместно от Кеймбридж Юнивърсити Прес, Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и издателство КЛЕТ България, заедно с изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge CELA, и с подкрепата на изпитни центрове Британски съвет и АВО-Бел. На събитието ще присъстват представители на Министерството на младежта, образованието и науката, Регионалния инспекторат по образованието, Британския съвет. Сред официалните гости на миналогодишната конференция беше и посланикът на Великобритания Джонатан Алън, който собственоръчно раздаде част от наградите.

По традиция конференцията ще започне с награждаването на победителите в най-мащабното у нас състезание по английски език, провеждано по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. Те ще бъдат наградени лично от представителите на най-старото издателство в света Кеймбридж Юнивърсити Прес и изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge CELA, който провежда световно признатите изпити. Във вътрешния кръг на състезанието, организирано от Асоциацията за седми път през 2013 г., се включиха 4795 ученика от 60 училища, а на националния кръг се явиха 439-те най-добре представили се ученици.

За поредна година ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев“ , гр. Кърджали ще бъдат сред призьорите. В оспорваното състезание на първо място се класираха Слави Тодоров от 8 клас и Анна Колева от 10 клас. Трети места заеха Румяна Руменова от 9 клас и Хайрие Есад от 10 клас.

По време на форума техните учители по английски език  Айлин Али, Златка Тодорова и Динко Георгиев ще се срещнат с едни от най-големите имена в света на съвременната методика, които ще им представят новостите в обучението. Те ще получат и сертификат за участие – свидетелство за повишаване на професионалната им квалификация, както и множество полезни работни материали.

Езиковата гимназия „Христо Ботев“ е сред най-активните и успешни членове на Асоциацията на Кеймбридж  училищата в България и е утвърден изпитен център за  провеждане на изпити за медународно признатите сертификати на Кеймридж.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини