8 °C

Ботевци активно се включиха в проявите, посветени на Деня на Земята

Младите хора на Кърджали показаха, че обичат Земята и своя град. Ботевци активно се включиха в проявите, посветени на Деня на Земята 22 април, които стартираха с Националната инициатива „Да почистим България за един ден”. Почистването се проведе  в събота и в инициативата се включиха възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” от осми до десети клас, членовете на клуб „Млад еколог” по проект „УСПЕХ”, както учители от гимназията. Районът около училището се промени и всички останаха удовлетворени от почистените тревни площи и си обещаха тази инициатива да не се провежда само веднъж в годината, всеки ден да се грижим за по-чиста околна среда. Младите еколози, които работят по проект „Успех” подредиха изложба във фоайето на училището и демонстрираха своите умения и усет към красивото, давайки живот на своите произведения на приложното изкуство чрез използването на естествени  и рециклирани материали. Декупаж, рисунки на дърво, аранжировка на различни съдове, цветя, които оживяха от пластмасови бутилки доказаха, че човешката фантазия и креативност не познават граници. Заниманията в клуба предизвикаха множество положителни емоции и учениците с удоволствие участваха в организираните прояви.

            На самия празничен ден от Община Кърджали провокираха въображението на учениците с организирания  конкурс за песен „Обичам те Земя” и в ГПЧЕ „Христо Ботев” дните преди празника се превърнаха в истинска поетическа академия, в която осмокласници предлагаха свои текстове за песен. Това стана приятен повод за презентация на младите творци и техните поетични текстове. По инициатива на преподавателите по български език и литература, стихотворенията бяха подредени в постер, за да могат всички ученици и гости в училището да оценят труда на младите поети по достойнство. Най-горд от себе си бе Айтач Исмаил, ученик от 8Аз, чийто текст оживя и се превърна в единствената песен – емблема на празника. Узай Кабакчъ и Радослава Джелепова, ученици от 11 клас, обраха овациите със своето блестящо изпълнение и доказаха, че за младите таланти на Гимназията няма невъзможни неща.

            Естетика, усет към прирадата, пропорции и изкуство за аранжиране на цветя демонстрираха и деветокласничките Хюлия Юсеин, Моника Кривошапкова и Теодора Колева, които също бяха наградени от организаторите за своите умения.

            Минувачите се спираха и с усмивка споделяха, че тези млади хора са допринесли днешният ден да бъде празничен и изразиха възхищението си към младите възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини