Ботевци активно се включиха в проявите, посветени на Деня на Земята

Младите хора на Кърджали показаха, че обичат Земята и своя град. Ботевци активно се включиха в проявите, посветени на Деня на Земята 22 април, които стартираха с Националната инициатива „Да почистим България за един ден”. Почистването се проведе  в събота и в инициативата се включиха възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” от осми до десети клас, членовете на клуб „Млад еколог” по проект „УСПЕХ”, както учители от гимназията. Районът около училището се промени и всички останаха удовлетворени от почистените тревни площи и си обещаха тази инициатива да не се провежда само веднъж в годината, всеки ден да се грижим за по-чиста околна среда. Младите еколози, които работят по проект „Успех” подредиха изложба във фоайето на училището и демонстрираха своите умения и усет към красивото, давайки живот на своите произведения на приложното изкуство чрез използването на естествени  и рециклирани материали. Декупаж, рисунки на дърво, аранжировка на различни съдове, цветя, които оживяха от пластмасови бутилки доказаха, че човешката фантазия и креативност не познават граници. Заниманията в клуба предизвикаха множество положителни емоции и учениците с удоволствие участваха в организираните прояви.

            На самия празничен ден от Община Кърджали провокираха въображението на учениците с организирания  конкурс за песен „Обичам те Земя” и в ГПЧЕ „Христо Ботев” дните преди празника се превърнаха в истинска поетическа академия, в която осмокласници предлагаха свои текстове за песен. Това стана приятен повод за презентация на младите творци и техните поетични текстове. По инициатива на преподавателите по български език и литература, стихотворенията бяха подредени в постер, за да могат всички ученици и гости в училището да оценят труда на младите поети по достойнство. Най-горд от себе си бе Айтач Исмаил, ученик от 8Аз, чийто текст оживя и се превърна в единствената песен – емблема на празника. Узай Кабакчъ и Радослава Джелепова, ученици от 11 клас, обраха овациите със своето блестящо изпълнение и доказаха, че за младите таланти на Гимназията няма невъзможни неща.

            Естетика, усет към прирадата, пропорции и изкуство за аранжиране на цветя демонстрираха и деветокласничките Хюлия Юсеин, Моника Кривошапкова и Теодора Колева, които също бяха наградени от организаторите за своите умения.

            Минувачите се спираха и с усмивка споделяха, че тези млади хора са допринесли днешният ден да бъде празничен и изразиха възхищението си към младите възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини