Шоу с вертолети, велосипеди, икебана, музика и танци беляза Деня на Земята

С колоездачна обиколка на Кърджали започна днес отбелязването на 22 април - Деня на земята. В нея се включиха 90 деца от различни учебни заведения на общината, а по-късно 12 от тях демонстрираха и майсторско управление на велосипеди.
Празничната програма продължи с конкурс по аранжиране на цветя, в който се включиха дизайнери от 10 училища – ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Владимир Димитров Майстора”, СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „П.Р. Славейков”, СОУ „Йордан Йовков”, ОУ «Климент Охридски», ПГ по туризъм «Асен Златаров», ПГ по облекло и дизайн «Евредика» , ПГ по строителство и архитектура «Христо Смирненски» и кръжочници от ОДК Кърджали. 
10 композиции видяха насъбралите се кърджалийци след края на конкурса. Аранжировките бяха направени от гербери и зеленина. Всички участници получиха цвете в саксия със заръката да се грижат за него. 
В рамките на днешния празник, посветен на Деня на Земята, Клубът по фотография към ОДК представи на открито пред театър „Димитър Димов” тематична изложба. Тя включваше над 40 фотографии. Зрителите останаха впечатлени от красивите сюжети, отразени чрез фотообектива на младежите от клуб «От черно до бяло», който вече има свое запазено авторско лого по идея на Виктория Грозева и дело на Георги Кирев. 
За първи път в проявата посветена на Деня на земята днес се включиха и от проект «Новото тракийско злато» . Младежи на импровизиран щанд раздаваха рекламни материали по проекта и организираха мини викторина, изградена от въпроси свързани с дейността на проекта. За участниците имаше предвидени и награди. 
Празникът завърши с концерт на самодейни състави от Дома на културата и ОДК. В края бе изпълнена и авторската песен на Гимназията ск преподаване на чужди езици «Христо Ботев» -«Обичам Земята» . 
Атракция днес обаче беше демонстрацията на моделите изработени от клуба по авио, корабо и ракетомобилизъм с ръководител Иван Солаков. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини