Мъж от Мисисипи обвинен в опит за убийство на Обама

45-годишният Пол Къртис от град Коринт, щата Мисисипи, бе обвинен, че опитал да отнеме живота на американския президент Барак Обама, като изпратил до държавния глава писмо, съдържащо рицин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БГНЕС.

Предполага се, че Къртис изпратил подобно писмо и до републиканския сенатор на щата Роджър Уикър. И двете пратки били подадени в Мемфис, Тенеси, на 8 април т.г.

Според ръководството на ФБР към момента "няма индикации за връзка" между писмата и бостънския атентат, при който загинаха трима души.

Рицинът е близо 1000 пъти по-отровен от цианида.

По-рано днес близо 800 служители на американските ВМС бяха евакуирани от сграда в Арлингтън, щат Вирджиния, предназначена за лично време на служителите. В пощенската зала на сградата бе открито писмо, съдържащо подозрителен бял прах, съобщи на сайта си сп. "Форин полиси".

Въпросната сграда се намира в близост до градския съд в Арлингтън, само на няколко километра от Пентагона. На мястото на инцидента са изпратени служители на местните власти. "Подозрително вещество бе намерено пощенската зала на сграда №12 на военния комплекс. С оглед безопасността на персонала всички бяха евакуирани. В ход е разследване, ще дадем повече подробности, когато имаме такива", съобщиха ВМС в комюнике.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини