Тъпани заглушиха политиците в Кърджали, Караянчева под кръстосан обстрел

Участниците

Тъпани и свирки заглушиха гласа на политиците на следобедното политическо шоу на ТВ7 „България избира”, което се излъчваше от Кърджали. Местните агитки на политическите партии се бяха въоръжили с духови инструменти, а някои и с даули  и надделяха над словоизлиянията на кандидатите за народни представители. Най-активни бяха привържениците на ГОРД и Слави Бинев. Тъпанджия с мургав загар отнемаше думата на номинираните за депутати за новия парламент. Здравеняк насъскваше агитката с подвиквания „Давай!”,”Давай”. Най-освирквана бе кандидатката за народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева. Водещият Николай Бареков бе принуден да направи няколко забележки на агитките за толерантно отношение към говорещите. Първата от тях бе към съветничка от ГЕРБ.

   За разлика от сутрешния блок, който бе посветен на проблемите на местната власт, следобедното предаване трябваше да открои намеренията на бъдещите депутати за развитието на региона и за решаването на национални проблеми. Бяха поканени Цвета Караянчева от ГЕРБ, Милко Багдасаров от БСП, Ердинч Хайрула от ДПС,  Мариян Якимов от РЗС, Велислав Минеков от Движение „България на гражданите”, Атанас Гаврилов-СДС и Антон Антонов от ВМРО. Единствената дама на подиума Цвета Караянчева бе подложена на кръстосан огън от своите опоненти и от публиката, като представител на доскоро управлявалата политическа сила.

  Основните теми, които се коментираха бяха обезлюдяването на региона, затварянето на ОЦК,съдбата на пенсионерите, бъдещето на Перперикон,възстановяването на турския театър.

   Представителите на различните политически партии дадоха различни рецепти за решаването на проблемите. Цвета Караянчева посочи, че предстои да се отворят офертите на три водещи световни компании в цинковото производство. Изграждането на нов завод ще върне на работа стотици работници. Милко Багдасаров изрази загриженост за пенсионерите и увери присъстващите,че ако БСП спечели изборите пенсиите им отново ще бъдат увеличени двойно, както при кабинета Станишев. Ердинч Хайрула от ДПС се обяви за политика за задържане на младите хора. Атанас Гаврилов от СДС посочи конкретни мерки. Велислав Минеков обеща възстановяване на турския театър.

  Не липсваха и екзотични предложения като това на Антон Антонов от ВМРО,който декларира, че ако бъде избран ще работи за спирането на социалните помощи за ромите и пренасочването им за пенсии.

   Граждани не пестяха въпросите.,а някои  и ругатните. Пенсионерка нарече експремиера Бойко Борисов мръсник заради изказването ,че възрастните хора са опоскали бюджетния излишък.

  Параноик от Русе се обяви за преследван от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и каза, че ще заведе дела и ще му вземе и шестте апартамента. Мъжът разсмя присъстващите като заяви, че има връзка с Хизбула.

Шоуто бе закрито с изпълнение на родопска песен от ученички от Езиковата гимназия.

Георги Кулов

агитка
Кметът също се включи
Закриване на шоуто
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини