Григор Димитров записа втора победа над тенисист от топ 10 на света

В първи мач от втория кръг на престижния турнир от серията 1000 (бивша Мастърс) в Монте Карло първата ракета на България при мъжете Григор Димитров победи убедително ракета номер 10 в света Янко Типсаревич – 7:6 (3), 6:1.

Двубоят започна лошо за Григор, който инкасира пробив още в първия гейм след сбъркан форхенд при първата точка за пробив, която имаше Типсаревич. В този гейм сърбинът имаше и малко късмет, тъй като на два пъти мрежата му помогна при атаки на Григор, които нашето момче трябваше да завърши.

След пробива сетът протече рутинно – и двамата тенисисти си взимаха геймовете, за да се стигне до 5:4 и сервис на Типсаревич за сета. Световният номер 10 поведе с 40:15 и тогава Григор направи четири поредни точки, като при 40:30 сърбинът направи и двойна грешка.

Измъкването в последния момент мотивира Григор, който стигна до тайбрек и там набързо поведе с два минипробива. При 4:3 в полза на Димитров дойде дълго разиграване, при което Типсаревич опита всичко, но в крайна сметка накрая сбърка от форхенд – 5:3 точки. Последва хубав сервис, а след това и отличен минаващ удар от бекхенд и първата част отиде в сметката на младия българин – 7:3 точки в тайбрека. В този първи сет Григор имаше 16 печеливши удара срещу само 5 за Типсаревич.

Вторият сет започна с нова порция атакуващ тенис от страна на Григор, който му донесе 15:40 на сервис на Типсаревич. В този момент обаче нашето момче взе две грешни решения с къси топки, последва изравняване, а след това сърбинът си взе гейма, макар да беше изправен пред още две точки за пробива.

Логичното обаче се случи в третия гейм, когато Григор най-после проби, този път от втори опит. Това дойде в повече за сърбина, който буквално рухна и българинът не му позволи да вземе повече нито гейм. В течение на тази лекция през втория сет Димитров направи няколко изумителни изпълнения, включително деми воле с плонж на основната линия.

С победата Димитров е все по-близо до дебют в топ 30, а в следващия кръг ще играе с победителя от мача между Флориан Майер и Роберто Батиста-Аугут. Напълно възможно е при нова победа Гришо да излезе срещу осемкратния шампион в турнира Рафаел Надал.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини