Трупа от Езиковата гимназия е удостоена с Бронзова маска на международен театрален фестивал

На сцената

Трупа от Езиковата гимназия получи Бронзовата маска на Двадесетия международен фестивал на училищния франкофонски театър, който се състоя във Варна от 11 до 15 април. Възпитаниците на френските паралелки се състезаваха в остра конкуренция на 17 езикови гимназии от България, Румъния, Македония, Украйна и Полша. Само от София бяха представени 4 гимназии, от Варна-3, а по една от Велико Търново, Добрич, Бургас, Стара Загора, Ловеч,Благоевград. Първо място и Златна маска спечели училище от Варна, а второто и Сребърната-гимназия от Добрич. Нашата трупа бе в състав Николина Христова, Милица Петрова, Мелис Мехмед, Джунает Сюлейман, Айше Исмаил, Веселина Цонкова, Иван Краев. Те поставиха пиесата “Клисарят” по мотиви на “Парижката Света Богородица” от Виктор Юго. Постановката е посветена на честването на 850 години от построяването на катедралата Нотр Дам в Париж. Режисьор на спектакъла е младият актьор от Кърджали Атанас Атанасов.

Трупата от Езиковата обра овациите на публиката и бе изпратена с възгласи “Браво!”. Следващият ден тя бе най-коментирана от участниците във фестивала.

Всеки един от нашите актьори от Езиковата, получи диплом подписан от Жан Мишел Барт от Френският институт в България.

Това е втората Бронзова маска, която Езиковата печели на такъв форум. Първата е с постановката Тримата мускетари, отново под режисурата на Атанас Атанасов.

Георги Кулов

Трупата
Бронзовата маска
Дипломата

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини