СДС настоява за 6 мандата в Кърджалийския избирателен район

Дора Христова

СДС в Кърджали ще настоява пред институциите полагащите се на избирателния район депутатски мандати да бъдат преизчислени и броят им да се увеличи с още 1. Позицията на местната структура изрази областният лидер Дора Христова днес. Тя уточни, че след като официалните данни от преброяването през 2011 г. и актуализираните избирателни списъци сочат динамичен ръст на населението, би следвало и народните представители да бъдат не само 5, както е сега, а поне 6, колкото бяха те по времето на кабинета на Иван Костов. Според нея Кърджалийският район неправилно е бил пропуснат при преизчисляването на мандатите през миналата година. След като хората с право на глас са достигнали 254 665 души, полагат ни се повече на брой депутати, подчерта тя.

Не мисля, че в числата на ГРАО има заложена „бомба”, не считам, че манипулациите ще бъдат основното в този вот. Но буди недоумение ръстът на новите пълнолетни от почти 30 000 души. Къде са тези хора, възможно ли е жителите в цялата област да наброяват 325 000 души?”, запита в недоумение синята лидерка.

Днес тя представи и листата с кандидат-депутатите, но в тяхно отсъствие. На първа позиция е младият бизнес-консултант Атанас Гавраилов, наследник на един от старите родове в Кърджали. 38-годишният кандидат за парламента е от гражданската квота, ръководил е проекти за мултинационални компании в Близкия и Далечния Изток, в Северна и Централна Африка, Латинска Америка, Русия и Турция. Гавраилов е дал твърда дума, че смята да се завърне окончателно в България, посочи Христова. Тя уточни още, че умишлено председателите на местните структури на десните сили не са включени в изборната листа. Няма да допуснем Кърджали да се превърне в бойно поле за „Сталинградската битка”, категорична беше Христова. Това понятие бе въведено в началото на 90-те г. на миналия век от Георги Първанов, който беше лидер на БСП тогава, по време на предизборен митинг.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини