Месут Йълмаз: Убеден съм, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало

Убеден съм, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало. Това каза в началото на Националната конференция на ГЕРБ бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В Турция особено внимателно изучавахме реформите, които България трябваше да направи, за да влезе в ЕС. Европеизацията е придружена с огромни жертви, особено в икономическата сфера, и ние, политиците трябва да помагаме на хората да вярват в едно по-добро бъдеще”, посочи Йълмаз. 
„Нашите общи усилия за постигане на членство в ЕС сближиха нашите страни. Споделяме еднакви убеждения, нашето приятелство непрекъснато расте. Това, обаче, не означава, че е постигнат пълният потенциал на нашето сътрудничество”, посочи той. 
Изпълва ме с радост фактът, че личните отношения надмогват етническите различия, каза турският политик. 
„Без съмнение, в момента България е подложена на сериозна проверка. Демокрацията е най-добрата основа на преодоляване на такива заплахи. Никога не трябва да губим воля за тази система. Докато държавата е демократична, е възможно да се постигнат взаимно изгодни решения”, посочи Йълмаз. 
Той пожела успех на ГЕРБ на изборите.
„България е известна с мъдростта на поговорките си. Една от тях гласи, че който не може да служи, не може и да управлява. Тази поговорка съдържа много истина. Задължение на лидерите е да покажат скромност и да служат на хората със самопожертвование”, каза още той.

Източник: фокус

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини