Водач на листата на Националдемократичната партия в Кърджали е Иван Абаджиев

Скандал тресе Националдемократичната партия с председател евродепутата Димитър Стоянов. Учредители на формацията и определени за водачи на листите продължават да напускат заради несъгласие с политиката на ръководството, съобщава "24 часа".

"Заявявам, че напускам НДП поради несъгласието ми с цялостната политика на ръководството през последните два месеца и виждането на лидера за финансиране на предизборната кампания от водачите на листи. Не мога да бъда спонсор с 50 хил. лева за кампания, която според мен е обречена на неуспех", пише един от водачите на листи до председателя Стоянов. "24 часа" информира, че разполага с няколко декларации, от които става ясно, че десетки късат с Капка и Димитър. Повечето са настоявали за коалиция с "Атака" за предсрочния вот.

"Не е вярно, че масово напускат партията, 7-8 души са нищо в сравнение с хилядите, които се махнаха от Кунева. Напротив - много повече се включват, отколкото напускат", категоричен е обаче евродепутатът. Минчо Христов ще бъде водач на листата в Габрово, Иван Абаджиев - в Кърджали, съобщи той. "Вярно е, че съм апелирал към водачите на листи да финансират кампанията, но в размер до 10 хил. лв., както пише в Изборния кодекс. Колкото до коалицията с "Атака", тези хора са знаели, че това няма как да стане. Не можеш да се включиш в нещо, което с гръм и трясък си напуснал", категоричен е председателят на НДП.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини