Мюмюн Хабил изхвърча от листата на ГЕРБ, влиза д-р Персенски от гражданската квота

Мюмюн Хабил

   Общинският лидер на ГЕРБ в Джебел и връзката на управляващата партия с изселническите организации в Турция Мюмюн Хабил изхвърча от листата за Кърджалийския многомандатен район на последният завой преди регистрацията й. Човекът който проля кръв в името на партийната кауза и обещаваше турски гласове за депутатски мандат изненадващо не намери място сред десетте избрани да представляват партията на Бойко Борисов в Кърджалийско. Това стана ясно по време на регистрацията на партийната листа в Районната избирателна комисия, която се състоя  днес в 12,10 по обед в Районната избирателна комисия в Кърджали. Областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева коментира лаконично, че Мюмюн Хабил не е отговорил на критериите на Изпълнителната комисия на партията и затова не е намерил място в листата. За сметка на това в нея от гражданската квота влиза д-р Адам Персенски.

В окончателният си вариант листата на ГЕРБ е следната: 1.Цвета Караянчева-Кърджали, 2.Есад Садък-Кирково, 3.Адам Персенски-Ардино, 4.Иванка Таушанова-Кърджали, 5.Асен Тюрдиев-Крумовград,6.Златка-Сиджимова-Митева-Кърджали, 7. Веселина Юрукова-Кърджали, 8.Фейзи Бекир-Кърджали, 9.Антон Хаджиев- Крумовград,10.Сабахаттин Мюмюн-Ардино.

  При регистрацията ГЕРБ получи номер 7. След като взе решението на комисията Цвета Караянчева заяви пред журналисти, че не е подвластна на нумерологията и не смята, че числата ще повлияят на успеха в Кърджалийският многомандатен избирателен район. Тя сподели,че партията ще се бори минимум за един депутатски мандат от Кърджалийско. Очаквам тежка предизборна кампания с удари под кръста. Ние ще заложим на позитивните послания и ще припомним какво сме направили за кърджалийци, каза още Караянчева.

Георги Кулов

Регистрация на ГЕРБ в РИК
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини