Октай Енимехмедов към ДПС: Нито НСО, нито НЛО ще ви опази от народния гняв

Октай Енимехмедов, който изскочи с пистолет срещу Ахмед Доган по време на конференция на ДПС в НДК на 19 януари, е написал второ писмо от столичния арест, в който се намира вече близо 2 месеца. То е с дата 2 април. Писмото на Октай е озаглавено с цитат на Левски: "За чиста и свята република", а хартията е оцветена като трибагреник, съобщава "24 часа".

"Нека лидерът на ДПС Ахмед Доган и пиявиците около него, които са част от неговото тяло, приемат случилото се в НДК като предупреждение и възможност, която им се предоставя в днешните демократични времена", започва писмото си Октай.

По-нататък 27-годишният Енимехмедов съветва Доган и приближените му да се оттеглят невредими от политическата сцена, като преди това се извинят на избирателите си за извършените престъпления и предателства. В следващото изречение той заплашва: "В противен случай нито НСО, нито НЛО ще бъде в състояние да ви предпази от народния гняв".

Октай Енимехмедов е в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража". Вчера Софийска градска прокуратура (СГП) му повдигна обвинение за опит за убийство на Ахмед Доган. Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини