Дават шанс на кърджалийци да влязат в парламента, ДНЕС събира номинации за гражданска листа

Димитър Илчев

Движението за национално единство и спасение ДНЕС, което бе инициатор на протестите срещу монополите в Кърджали събира от вчера номинации за народни представители от гражданите на Кърджали. Идеята е да се проведат първите граждански избори в България, чрез формиране на граждански листи.Съставени са комисии по общини с участие на неправителствените организации. Номинираните се вписват в специална изборна книга. На събрание на табло се обявява списъкът на номинираните. На 4 април ще се гласува. Това ще стане от 17 до 20 часа в Културния дом. Гласува се с бяла бюлетина, на която се изписва името на кандидата. Първите трима от всяка община и първите петима от областен център се явават на областни избори на 5 април.

Идеята е хората с гражданска позиция да имат възможност да ни представляват в Народното събрание. Те не трябва да са бивши депутати,министри или зам.министри,агенти на ДС, каза за Кърджали бг вести Димитър Илчев, лидер на ДНЕС в Кърджали.

Той посочи,че предизборната програма е отворена и ще се допълва до 12 април. В нея са заложени 90% от исканията на протестиращите. Отпаднало е само едно-за национализацията на ЕРП-тата, тъй като е невъзможно на този етап то да се осъществи.

От ДНЕС са се споразумяли да използват регистрацията на партия “Кауза България”, която е приела всички условия на движението. Искаме енергията на улицата да канализираме в законотворчество, каза Илчев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини