Общината търси данъци от покойница, съпругът, бивш депутат няма пари да ги плати

Нуреддин Мехмед

Службата за събиране на местни данъци и такси към Община Кърджали е изпратила съобщение до покойната Анифе Ахмед Ахмед за това, че дължи данък “Сгради” и такса “Смет” с лихви. Сметката е за 2013 г., но включва и просрочени задължения. Данъчните сочат, че за апартамента си Анифе дължи налог от 10,54 лв.а за сметта-26,35. Старите задълженвия са на стойност 116,32 лв, а лихвите 56,76 лв.

Анифе Ахмед Ахмед се отива от този свят от цироза на 26 април 2009 г. Съпругът й бившият депутат от Великото народно събрание и доаен на театралната сцена в Кърджали Нуреддин Мехмед споделя,че е занесъл копие от смъртния акт в данъчната служба на общината. Това обаче се оказва недостатъчно. Тази година той е изненадан от съобщението на данъчните. Сумата се оказва непосилна за неговата пенсия.

За Кърджали бг вести Нуреддин Мехмед споделя, че това е първото съобщение, което получава след кончината на съпругата си.

От Дирекция “Местни данъци и такси” обясниха, че възрастния човек е трябвало в шестмесечен срок след смъртта на съпругата да депозира и удостоверение за наследници, ако жилището е придобито по време на брака. Така половината имот на съпругата се разпределя между Нуреддин Мехмед и децата му, а заедно това и сметките,които трябва да плаща.

Самият Нуреддин Мехмед споделя, че едва погасява неговата част от данъците и таксите, защото се грижи за неизлечимоболния си син. Поисканите от общината пари той на този етап не може да плати на куп.

Георги Кулов

Съобщението на общината
Смъртният акт на Анифе
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини