Доган получава медал дни преди изборите

Мощно рамо ще ударят европейските либерали на ДПС дни преди вота, когато Ахмед Доган ще получи европейски медал за заслуги. Той е за неговия принос към развитието на либерализма в Европа. За да връчат наградата, в София ще пристигнат президентът на Либералния интернационал Ханс ван Баален и генералният секретар Емил Кирияс.

„Досега друг българин не е получавал това отличие“, твърди Джевдет Чакъров. Евролибералите ще се включат в предизборните прояви на ДПС по подобие на ЕНП и ПЕС, които ще дойдат да подкрепят ГЕРБ и левицата. „Цветан Цветанов не би ме притеснил като опонент в Кърджали. Ще ме улесни – твърде е удобен.“ Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, помолен да коментира слухове, че стратегията на ГЕРБ може да прати за водач на листа в Кърджали бившия вицепремиер. От движението не са притеснени и от конкуренцията на скандално напусналия Касим Дал. „Винаги е имало опити за създаването на сурогати на ДПС. Всички досегашни опити са били неуспешни“, коментира Местан.

От ДПС очакват ново „разширяване на географията си“. През 2009 г. те излъчиха 37 народни представители от 13 области. Очакванията са, че сега разширението ще дойде от Северозапада, само „въпрос на време“ било ДПС да пробие и в София. Местан отново даде заявка за участие в коалиционно управление. Според него партиите, които твърдят, че ще управляват самостоятелно, не само изглеждат комично, а и не са честни към избирателите.

По всяка вероятност почетният председател на ДПС няма да се включи в листите, потвърди Местан. И допълни: „Но пък мога да се хвана на бас, че Бойко Борисов не само ще се кандидатира, а ще застане чинно, за да положи клетвата си на народен представител… Може би се нуждае от този статут.“

Източник: http://www.mignews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини