МВР-Кърджали тика в пандиза джигит с рекордните 63 акта за шофиране без книжка

Калин Георгиев

Кърджалийски джигит с рекордните 63 акта за шофиране без книжка е осъден и излежава ефективна присъда благодарение на усилията на областната дирекция на МВР. Като него са осъдени още двама, които са управлявали системно без да имат за това свидетелство за управление на моторно превозно средство и са застрашавали живота на кърджалийци. Това съобщи пред журналисти в Кърджали главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Той даде отлична оценка на полицаите от Кърджали след като изслуша отчета за тяхната работа представен от комисар Валери Баранов. Според него те са съсредоточили усилията си в приоритетните за вътрешното министерство области като снижаване на битовата престъпност и разкриване на престъпленията срещу самотно живеещи и възрастни хора. Според Калин Георгиев всички престъпления срещу възрастни и самотни хора в областта са разкрити. Това е възможно защото полиция и пожарна са направили паспортизация на тази категория хора. Имат данни и знаят състоянието им. Подготвят се съвместни наряди заедно със социални работници. Грижата на държавата и МВР за тези хора е още по видима, подчерта главният секретар на вътрешното министерство. Той похвали областната дирекция и за снижаване на броя на престъпления от малолетни и срещу малолетни. На практика в момента такива престъпления няма, каза Калин Георгиев.

Главният секретар отчете като успех и залавянето на Славчо Мегеров-Магера и лицата свързвани с обира на обществения трезор в Кърджали. Той каза, че това е пример за успешна борба срещу тежката организирана престъпност. Калин Георгиев подчерта , че това е пример за добра работа на всички звена в областната дирекция. Той се позова на областния прокурор, който също похвалил полишцаите в Кърджали.

Калин Георгиев отправи и критики. Той поиска увеличаване на броя на бързите и незабавни производства. Разпореди по-високо качество на досъдебните производства, като се позова на данните от прокуратурата според които са върнати 130 разследвания . Главният секретар разкритикува остро и работата на икономическа полиция. Той посочи,като образцова акцията срещу лихварите в града, но каза, че все още е слаба работата със специализираната прокуратура. Икономическа полиция трябва да стане служба със сериозни възможности,натърти главният секретар.

Калин Георгиев отчете,че МВР в Кърджали изпролзва все по малко специални разузнавателни средства, което предполага по-добро качество на разследванията.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини