Момчилградчани посрещнаха Първа пролет с празничен концерт във Военния клуб

Пролетен концерт напълни снощи киносалона на Военният клуб в Мочилград. От времето когато тук имаше военно поделение залата не бе побирала толкова много хора. Инициативата за концерта бе на Военният клуб в Кърджали в партньорство в клубовете от Момчилград и Крумовград. Водещ на изявата бе момчилградчанинът Иван Трингов.

Концертът бе открит с изпълнения на групата за стари градски песни “Еделвайс” с ръководител Никола Радиков към Военния клуб в Кърджали. Последва ги групата за автентичен тракийско-родопски фолклор към Тракийско дружество “Момчил юнак” в Момчилград с ръководител Ани Башева.Те изпяха песните “Гледай ме пиленце лале” и “Кавали свирят”. Никола Радиков се представи със солови изпълнения. Песни посветени на 100 годишнината от Балканската война пяха от групата за автентичен фолклор “Тракия” към Военен клуб-Крумовград с ръководител Недка Онова. На сцената се развя и българския трибагреник.

Концертът посветен на първа пролет завърши с бурни хора на групата за автентичен фолклор “Родопея” към Военен клуб -Кърджали. Това бе първа изява на състава. Дамите дебютираха с новите си костюми за първи път пред момчилградска публика. ”Родопея”бе бурно аплодирана от момчилградчани.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини