Дамите в Ардино все по-активни

Новоучредената женска структура на ДПС в Ардино проведе първото си събрание. Гости бяха общинският председател на ДПС Изет Шабан, кметът Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Общинският лидер на ДПС в Ардино Изет Шабан запозна присъстващите с решенията на ЦС на ДПС от 14.03.2013г. за издигане и номиниране на кандидат-кандидати за народни представители в 42-то Народно събрание. Дамите посочиха четири имена.

По време на форума дамите обсъдиха много идеи за бъдещи мероприятия, като организиране на екскурзии в страната и чужбина, походи до туристически забележителности в Ардино, създаване на контакти с други женски дружества на ДПС в страната. Дискутирани бяха още идеи за развиване на умения (ръчни занаяти), за които да бъдат организирани обучения. Приети бяха и нови членове към дружеството.  

Председателят на женската структура на ДПС в Ардино Зюлфие Ибрямова запозна дамите с конкурсите „Букет”2013, които се провеждат под патронажа на д-р Ахмед Доган и ги прикани да се включат в инициативата, като чудесна възможност за изява на умения и таланти.

Кметът Ресми Мурад поздрави дамите за това, че успяха да се организират в знакова дата /8 Март 2013г./ за учредяване на дружеството. „Трябва да се подкрепяме да има сплотеност в организацията и по този начин ще се постигнат и успехите”, заяви Ресми Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини