5 °C

Празник на буквите в Ардино

Първокласниците от СОУ „Васил Левски” в Ардино проведоха традиционния за първи клас „Празник на буквите” под надслов „Ние вече сме грамотни”. В заседателната зала на общинския съвет малките ученици, водени от учителките Румяна Младенова и Айсен Саидова  представиха наученото в първи клас. С ритъм и усмивки те пренесоха присъстващите в света на музиката. Рецитираха с много настроение. Всеки първокласник беше научил по няколко чудесни стихчета за отделните букви.

Така те изпратиха букварчето и посрещнаха читанката, доказвайки смело и убедитено, че са грамотни. Грандиозният спектакъл завърши с много игри, танци и усмивки.

Гости на тържеството бяха кметът Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, директорът на СОУ „В.Левски” Аника Петрова, общински служители от отдел „Образование, култура и спорт”, директорът на ЦДГ „Брезичка” Тюркян Йемеджиева. Празника споделиха още близките на децата и преподаватели от училището.

Кметът Ресми Мурад поздрави първолаците с техния неповторим и радостен празник. „Приятно ми е да бъда гост на вашето мило тържество, което с всяка измината година става по-хубаво и по-разнообразно. Радостни сме и ние, че вече сте грамотни и можете да четете, пишете, смятате и да познавате буквите”, каза в своето приветствие Ресми Мурад. Той поздрави училищното ръководство, че създава добри условия за тяхното образование. Градоначалникът зарадва всички първокласници с книжки и комплекти за оцветяване.

Директорът на СОУ „Васил Левски” Аника Петрова раздаде на всеки един първокласник грамота „Аз мога да пиша и да чета”. Тя им дари и енциклопедия, за да научат много интересни неща за света и природата около тях.

От името на всички родители Руска Чаушева пожела на малките ученици да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието.

Тя изказа специални благодарности за всеотдайните грижи и труда на учителките Румяна Младенова и Айсен Саидова. Децата получиха от своите родители книжки и една огромна торта. Поздравление беше направено и от директора на ЦДГ „Брезичка” Тюркян Йемеджиева. От името на учителския колектив на детската градина тя пожела на малките ученици много радост и успехи в учението.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини