Празник на буквите в Ардино

Първокласниците от СОУ „Васил Левски” в Ардино проведоха традиционния за първи клас „Празник на буквите” под надслов „Ние вече сме грамотни”. В заседателната зала на общинския съвет малките ученици, водени от учителките Румяна Младенова и Айсен Саидова  представиха наученото в първи клас. С ритъм и усмивки те пренесоха присъстващите в света на музиката. Рецитираха с много настроение. Всеки първокласник беше научил по няколко чудесни стихчета за отделните букви.

Така те изпратиха букварчето и посрещнаха читанката, доказвайки смело и убедитено, че са грамотни. Грандиозният спектакъл завърши с много игри, танци и усмивки.

Гости на тържеството бяха кметът Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, директорът на СОУ „В.Левски” Аника Петрова, общински служители от отдел „Образование, култура и спорт”, директорът на ЦДГ „Брезичка” Тюркян Йемеджиева. Празника споделиха още близките на децата и преподаватели от училището.

Кметът Ресми Мурад поздрави първолаците с техния неповторим и радостен празник. „Приятно ми е да бъда гост на вашето мило тържество, което с всяка измината година става по-хубаво и по-разнообразно. Радостни сме и ние, че вече сте грамотни и можете да четете, пишете, смятате и да познавате буквите”, каза в своето приветствие Ресми Мурад. Той поздрави училищното ръководство, че създава добри условия за тяхното образование. Градоначалникът зарадва всички първокласници с книжки и комплекти за оцветяване.

Директорът на СОУ „Васил Левски” Аника Петрова раздаде на всеки един първокласник грамота „Аз мога да пиша и да чета”. Тя им дари и енциклопедия, за да научат много интересни неща за света и природата около тях.

От името на всички родители Руска Чаушева пожела на малките ученици да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието.

Тя изказа специални благодарности за всеотдайните грижи и труда на учителките Румяна Младенова и Айсен Саидова. Децата получиха от своите родители книжки и една огромна торта. Поздравление беше направено и от директора на ЦДГ „Брезичка” Тюркян Йемеджиева. От името на учителския колектив на детската градина тя пожела на малките ученици много радост и успехи в учението.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини