Община Момчилград набира заявления за кандидати за домашни санитари

Община Момчилград стартира изпълнението на проект „Качествен живот в общността” по Схема „Помощ в дома” BG051PO001-5.1.04, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.Във връзка с реализацията на проекта започна набиране на заявления за кандидати за домашни санитари, които ще бъдат назначени в Звеното за услуги в домашна среда.Срокът за подаване на заявления е от 18.03.2013 г. до 10.04.2013 г.Социалните услуги в Звеното ще се предоставят съобразно потребностите на потребителите. Домашните санитари обслужват двама или повече преки потребители. Услугите ще бъдат предоставяни в рамките на пълен работен ден, под формата на почасови услуги. Като домашни санитари ще бъдат наети безработни лица, регистрирани в Дирекция «Бюро по труда». Наетите по проекта лица ще бъдат обучени за предоставяне на подобен вид индивидуално ориентирани услуги. 
Социалните услуги се предоставят по местоживеенето на одобрените потребители, независимо дали постоянният им адрес, съгласно документа за самоличност е в същото или в друго населено място.Услугите на Звеното за услуги в домашна среда са предназначени за следните лица:
Лица с трайни увреждания, в това число и деца, с ограничения или невъзможност за самообслужване;
Възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.

Необходими документи за кандидатстване:
-документ за самоличност /копие/
-свидетелство за съдимост
-медицинско свидетелство;
-служебна бележка, относно регистрация в Бюро по труда;
-диплома за завършено образование /копие/ и копие на сертификат/и за завършени обучителни курсове по сходни програми/проекти /ако е приложимо/.

За информация и заявления : сграда на общинска администрация, етаж 2, стая 10, тел. 03631/7847

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини