Дора Христова: Опитите на Касим Дал да реди листите на СДС са недопустими

Демографските процеси в страната и Кърджали предполагат нов тип политическо  поведение  на националните ръководства. Ние демократите в СДС считаме, че този модел на толерантност трябва да  тръгне от Кърджали. Доказали сме, че можем да подкрепим кандидатура за кмет , независимо от етническа  принадлежност.  Не  спекулираме  с българския националистически вот, за да печелим гласовете на омразата.

На 22.03.13  година 6 десни партии, обединени в „Десен съюз“ връчихме кандидатурата ни за заместник кмет на община Кърджали, защото моделът на заедност  изисква и от страна на ДПС да  гарантира участието на българи в местната   власт, чрез политическо партньорство.

Ние категорично заявяваме , че опитите на Касим Дал да дава оценки и реди листата на СДС са недопустими. Затова разговорите с него са прекратени и условията му определени от НС като неприемливи.

Всяка спекулация с ясната позиция на СДС – Кърджали за участие в местната власт и демократичния начин на определяне на кандидатурите за листа на парламентарните избори ще считаме за евтина политическа пропаганда на икономически зависими кръгове.

В защита на гражданските искания политическите лидери на СДС – Кърджали няма да присъстват в листите, като на събрания по кварталите ще определим представителите на гражданите.

Листата на истинските демократи в страната ще се нарича Съюз на демократичните сили и ще включва традиционните партньори  на СДС като пример за очаквано обединение на

Дора Христова Общински съвет на СДС - Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини