ЕВН: Не е спиран тока на абонатите

Във връзка с публикувана в медиите информация за "неправомерно спиране на тока на много клиенти с платени смети поради грешки на техническите екипи на дружеството в общини Кърджали, Ардино и Черноочене", ЕВН България желае да уточни, че това категорично не отговаря на истината, се посочва в съобщение до медиите.

От ЕВН посочват, че при изключване на електрозахранването за неплатена фактура дружеството съблюдава дали даден клиент е подал жалба, касаеща неговата фактура. В случай, че има подадена жалба, дружеството не пристъпва към изключване, докато не приключи проверката по случая и не се изпрати отговор до клиента. Не се извършва изключване и при положение, че клиентът е сключил споразумение за разсрочено плащане - възможност, която дружеството предоставя от години, посочват от ЕВН.

От дружеството отбелязват, че в посочените общини се извършват изключвания на електрозахранването на клиенти с просрочени задължения, които или не са подали жалби и молби за разсрочване, или вече са получили отговор на тях. Във всяка фактура е изписан срокът на следващо плащане, както и информация кога се пристъпва към преустановяване на електрозахранването, уточняват от ЕВН.

Изключвания се правят на клиенти със сметки, чиито краен срок за плащане е бил 15 или 25 февруари 2013 г. като след крайната дата ЕВН предоставя още 10 дни, в които клиентът може да заплати своята фактура със съответната лихва за забава, която е нормативно регламентирана.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини