Полицията блокира община Хайредин заради нагли грабители на старци

Врачанската община Хайредин е под полицейска блокада. В селата там се влиза и излиза само срещу лична карта и проверка. Наличните криминалисти на областната дирекция на МВР са ангажирани с издирването на банда нагли биячи и крадци. За една нощ бандитите са ограбили три къщи, в които живели само самотни възрастни хора. Предполага се, че извършителите са четирима души и придвижват с кола. Шофьорът чака пред дома на жертвите със запален двигател, а двама или трима маскирани нападат къщите на жертвите. Бият самотните възрастни хора и ги ограбват.
 
В с. Маларод крадците нахлули след полунощ в дома на над 80-годишните Тошка и Деко Геловски, след като разбили с метален прът прозорец откъм улицата. След като пребили още сънените и немощни стопани, изродите задигнали 200 лв. и покъщнина. Минути по-късно белослатинските полицаи получили още един сигнал от същото село.
 
Бандата нахлула и в незаключената къща на 87-годишния инвалид Димитър Тончовски. Маскираните не се стреснали от състоянието на стареца и го помлели от бой. Човекът, който е само с един крак, нямал пари и крадците се задоволили да оберат всички медни съдове в къщата.
 
В с. Рогозен пък мишена на агресивната банда станала 85-годишната Гергина Димитрова. От нея апашите взели наличните й 140 лв. от наскоро получената пенсии, взели личната карта на жената заедно с два нотариални акта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини