4 °C

Скандал на сесията на местния парламент, ГЕРБ напусна, отказа да гласува бюджета

ДПС гласува бюджета

Скандал беляза сесията на местния парламент днес. Съветниците от ГЕРБ демонстративно напуснаха заседанието на общинския съвет, отказвайки да гласуват бюджета на община Кърджали за 2013 г. Сигнал на съпартийците си даде общинският съветник Огнян Иванов. Някои от колегите му толкова бързаха да напуснат залата , че забравиха палтата си. Народният избраник иронизира кметът като заяви от трибуната:”Ще започна с патос.Ние простосмъртните не можем да се докоснем до свещените цифри, които са ви осенили тази сутрин, но не ни бяха предоставени до последния момент. Това е подигравка не само с общинските съветници,но и с жителите на общината.Това минава всякакви граници”Огнян Иванов продължи в същия стил като заяви,че получените от продажбата на парцел на веригата “Кауфланд” пари ще изчезнат.Три милиона са безвъзвратно загубени. Един от тях ще отиде за въжения мост, един за пазара, един за други цели.Градът отново ще остане с дупките, с бездомните кучета и тъмен,обобщи съветникът.

Имам чувството , че съм в коридора на училище, сред деца от първи клас, които се карат за химикалка, каза лидерът на социалистите Милко Багдасаров.Той призова да се търси консенсус и припомни, че съветниците от БСП са се срещнали преди приемането на бюджета с градоначалникът Хасан Азис и неговия екип. Той каза, че са направени 78 предложения от социалисти, като голяма част от тях са приети и включени в план-сметката на общината. Това е сигнал за хората , че ако се обединим ще успеем. Все още обаче ДПС не желаят общ език с опозицията, посочи Багдасаров. Той посочи,че колегите му ще гласуват въздържал се. Това не е безотговорност, а позиция и тя е непроменена. Гласуваме въздържал се заради нежеланието на ДПС да ревизира отношението си по скандала с почетното гражданство на ген.Делов,посочи Багдасаров.

Съветничката от ДПС Елван Гюркаш нарече Милко Багдасаров” моя любим учител”.Тя определи бюджета като балансиран,рестриктивен ,но единствено възможен.

Кметът на Кърджали Хасан Азис определи бюджетът преди всичко като социален. План-сметката е в подкрепа на жителите ,децата,бизнеса на Кърджали, каза градоначалникът. Той припомни,че през последните четири години не са вдигани данъци и такси. Посочи,че е имало обсъждане с БСП и са заимствани много идеи. ГЕРБ не направиха нито едно предложение в хода на дискусиите. За това те носят отговорност пред избирателите си, посочи градоначалникът.

Кметът очерта приоритетите, които са го водили при съставянето на бюджета. Това са запазванеото на данъчната тежест, запазването на цените на услугите и таксите , дофинансиране на част от делегираните дейности, запазване на числеността на персонала, разширяване на социалните услуги и спортните дейности.

Според Хасан Азис план- сметката ще бъде 39 740 000 лева. От тях държавните трансфери ще бъдат 20 760 000 лева, а местните-19 663 169. Общината ще продължи да финансира училищата , които са 22 на брой. Това ще се прави заради поднормативните паралелки. Капиталовите разходи ще бъдат на стойност 1,4 млн.лева. Допълнителния дълг към фонд ФЛАГ за дофинансиране на проекти ще бъде на стойност 3,8 млн.лева.

Редица предложения направиха общински съветници.Независимият Д-р Мухтаров предложи да се обновят спортните съоръжения в училищата.Георги Кючюков поиска допълнителни пари за разкопките на Перперикон.С 25 гласа за и 6 въздържали се план-сметката бе приета.Освен съветниците на ДПС за нея гласуваха независимият д-р Мухтаров и колегата му от ЕНП д-р Бирджан Мехмед.

Георги Кулов

Кметът определи бюджетът като социален
Съветници от ГЕРБ напускат демонстративно
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини