От “Марек Ивкони” готови да прескочат “Арда”

На първи етап поставената задача е изпълнена, това каза за Дарик старши треньорът на волейболния "Марек Юнион Ивкони" Найден Найденов. Дупничани за вършиха на първо място в редовния сезон от мъжкото първенство.

"Първото място ни дава предимство за плейофите, за ¼- финалите и ½-  финалите, домакинство в плюс. Трябва да си защитим шампионската тила, а това ни дава предимство и самочувствие. Като цяло играхме добре, допуснахме 2- 3 загуби, в срещи които можеше и да спечелим", коментира Найденов. Той определи "Арда"- Кърджали са корав отбор, "но мисля че е противник, който няма да ни затрудни". Първият двубой е в Дупница на 17- ти март, реваншът е на 19- ти в Кърджали, а ако има нужда от трети мач, при 1:1 победи, той ще е на 21 март. Победителят от тази двойка ще играе на полуфиналите с победителя от четвъртфиналния сблъсък между "Монтана" и "Нефтохимик"- Бургас.

"Чакам среща с Камило Плачи. Не е изненада, че Матей Казийски и Андрей Жеков няма да се върнат в националния отбор. Ние на Олимпийските игри играхме без тях и ако успеем да запазим колектива и отбора, и да играем по същия начин, успехи пак ще има", коментира още пред Дарик помощник- треньорът в националния тим Найден Найденов.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини