Шефът на РИО-Кърджали отхвърли обвинения на кметове, че уволнявал „политически”

Отворено писмо до кметовете на 7-те общини в Кърджалийска област като право на отговор разпространи началникът на РИО-Кърджали Гроздан Колев във връзка с поисканата му оставка от градоначалниците преди дни. Категорично не приемам отправените към мен обвинения в самоуправство, неправомерни уволнения на училищни директори и нарушения на законодателната уредба, казва в писмото Колев.

Той изразява готовност да предостави по административен път копия от всички документи от архива на РИО, които съдържат информация по темата /с освободените директори - б.а./.

Според началника на РИО-Кърджали твърденията на кметовете не са подкрепени с доказателства и не почиват на реални факти. „Ако не представите такива, ще считам нападките в за политически, лишени от аргументи и провокирани от предизборни страсти", коментира Колев. По думите му в работата си той се е ръководил „само и единствено от професионални критерии" и всички негови действия „са били в интерес на образователната система и подобряване на нейното качество".

Ще припомним, че в протестна декларация до министърът на образованието от 28 февруари кметовете на 7-те общини в Кърджалийска област поискаха освобождаването на началника на РИО-Кърджали от поста му, като основният мотив по техни твърдения бе свързан с „неправомерното освобождаване на директори  /12 на брой - б.а./ на общински училища поради политически съображения".

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини