Цветанов на трибуната за Трети март,кърджалийци се канят да го освиркат

Група млади хора, които ще участват в утрешния протест срещу монополите в Кърджали се канят да освиркат вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов, който е изявил желание да участва в тържеството по случай Трети март. Младите хора се договориха да дюдюкат по представителите на държавната власт още в понеделник, когато вечерният протест се провали. Сега обаче, когато стана известно, че на церемонията по случай националния празник ще присъства и вицепремиерът Цветанов те са още по- нахъсани. Смятат, че хора от правителството в оставка не трябва да „яхват”националния празник.

   Ако г-н Цветанов се опита да прави политика на Трети март ще го освиркаме. Не бихме могли да спрем никой от кърджалийци да направи това, заяви за Кърджали бг вести лидерът на гражданското движение „Днес”и един от организаторите на протестите срещу монополите Димитър Илчев. Той каза,че протестиращите предвиждат шествие до Паметника на освободителите до градската градина. Там ще положат цветя на монумента. Децата им ще подарят китки на полицаите, които вече четвърта седмица пазят реда в града.

  Организаторите на протеста във Фейсбук са поканили 3744 кърджалийци. 780 от тях са приели поканата. 290 се колебаят дали да излязат да протестират.

  От „Днес” казват, че на Трети март обстановката ще бъде сложна. От една страна ще има лъч от ученици,които ще манифестират по случай празника по бул.”България”.От друга ще е шествието на протестиращите също по булеварда. От паметника на Руския войн към Паметника на освободителите ще се насочи трета група граждани.

  Не очакваме ексцесии, но не гарантираме, че недоволните няма да покажат отношението си към политиците, обобщи Димитър Илчев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини