Година затвор грози Юксел Кадриев заради пиянското шофиране

Нито ще се опитвам да се оправдавам, нито може да има някакво оправдание за постъпката ми. Независимо дали става въпрос за известно лице или не, подобно недобросъвестно поведение е недопустимо и аз пръв осъждам постъпката си. Това казва пред "Всеки ден" Юксел Кадриев.

Той влезе в криминалните хроники, след като в четвъртък в 5 сутринта се качил пиян зад волана на "Фолксваген Пасат" до парламента и ударил паркирана наблизо кола. Кадриев сам повикал полицаите. Дал проба на дрегер, а после и кръвна проба, която показала 1,59 промила алкохол в кръвта. Водещият е трябвало да престои 24 часа в ареста, но бил пуснат по обяд.

Според Наказателния кодекс той може да получи 1 г. условна присъда заради концентрацията от над 1,2 промила. "Нямам очи да поискам прошка", казва Кадриев. "Виновен съм, много виновен и заради това, че съм популярно лице и давам пример за абсолютно недопустимо и противозаконно поведение. Имам сериозен личен мотив да се кача след употреба на алкохол да карам, но съм виновен и няма никакво значение защо съм го направил. Извинявам се на цяла България", продължава пред вестника изповедта си Кадриев.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини