Държавните чиновници в Кърджали изпокриха портретите на Бойко, чакат политическа метла

Държавните чиновници в Кърджали масово крият ликовете на премиера в оставка Бойко Борисов, които красяха бюрата и стаите им. Чистката е започнала веднага след като министър-председателят обяви, че се оттегля под натиска на улицата. Изчезват както календари с лика на премиера, така и настолни снимки, които красяха бюрата на служителите. Образът на Борисов се крие дори в Областната администрация, където са най-верните му фенове.

Модата да се изтъква ликът на премиера в оставка започна още преди той да дойде на власт в кабинетите на столична община, но се разрастна в страната, когато ГЕРБ спечели изборите. Портретите се приемаха за проява на лоялност към управляващата партия и нейния едноличен лидер.

Сега обаче държавните служители са притеснени за своите постове и търсят възможност да се опазят от политическа метла. ГЕРБ спази българската политическа традиция и кадрува навсякъде в държавните институции по места. Сега се очаква следващата политическа метла, за която основание може да стане дори един портрет на Бойко Борисов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини