Прокуратурата вкара Циката в обрания трезор, чака да си признае за взлома

Циката на излизане от трезора в Кърджали

Днес бе извършен следствен експеримент в обществения трезор в Кърджали , който трябва да установи, дали задържания Явор Славенчев Воденов-Циката е участвал в обира му. Под засилена охрана Циката бе доведен до трезора, където го държаха около половин час. Следственият експеримент се извършва по разпореждане на Окръжна прокуратура в Кърджали. Резултатът от експеримента ще стане ясен по- късно.

Както Кърджали бг вести писа Явор Славенчев Воденов е бил уволнен от работа, заради повдигнатото обвинение , че е участвал в обира на обществения трезор в Кърджали. Воденов е имал постоянна и добре платена работа като шофьор на тир. Веднага след ареста от полицията обаче,работодателят му го изритал. Това съобщи за Кърджали бг вести самият Воденов. Той каза, че е бил докаран в ареста в Кърджали,където след заседание на Районния съд е бил пуснат с мярка гаранция от 4000 лева. Заседанието свършило късно, а Циката нямал нито лев в джоба си. Бил му отнет и мобилния телефон. Той имал фонокарта и я ползвал за да се обади на приятели. След като нямало къде да нощува в Кърджали Воденов тръгнал през нощта на стоп за Перник. При пристигането си в Пловдив се настанил във входа на жилищна кооперация , където пренощувал върху изтривалките, завивайки се с черджета. Прегладнял той се прибрал на следващия ден в Перник. Пет дни по късно Окръжния съд го при зова и му наложи мярка задържане под стража.

За Кърджали бг вести Циката отрича,каквото и да е участие в обира. Той негодува и за това, че нито полиция, нито съд оказват някакво съдействие на задържаните,когато ги пускат под гаранция.

По време на заседанието на Окръжния съд за мярката на Циката обаче окръжният прокурор Светлозар Лазаров представи като доказателство ДНК профил открит на газова бутилка в колата ,с която обирджиите са искали да избягат от местопрестъплението.Той каза,че има неоспоримидоказателства,че Циката е поддържал връзка със Славчо Мегеров-Магера.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини