Според производителите BMW X5 вози пет души, според прокуратурата в Кърджали-шест и то при обир

Окръжна прокуратура в Кърджали направи принос в автомобилостроенето като обяви вчера, че шестима са обирджиите на обществения трезор в Кърджали. И тъй като според държавното обвивение те са осъществили обира, ползвайки крадено BMW X5 излиза,че в джипа са се возили шестима души. Още по-далеч отива полицията,  според която участниците в наглата акция в центъра на Кърджали са 7 - четирима задържани в ареста в града, двама в ареста в Хасково и един мистериозно изчезнал, познат със звучния прякор Пуйката. Така се оказва, че шикозния джип се е разтегнал като хармоника и е побрал де що има касоразбивач в страната.

Това стана ясно днес следобед, когато бе гледана мярката за неотклонение на Явор Славянов Воденов - Циката. Циката е от Перник и бе задържан преди седмица в родния си град с обвинение, че е участвал в бандата на Славчо Магеров - Мегера при обира на обществения трезор в Кърджали. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров оспори определението на Районния съд, което наложи на Циката мярка - парична гаранция от 4000 лева. Той поиска задържане под стража. Аргументите на обвинителя бяха че и четиримата задържани досега в кърджалийския арест са били свързани помежду си и затова има неоспорими доказателства. Освен това в багажника на джипа са намерени пет газови бутилки,върху една от която е отркит ДНК-профил на Циката. Такива бутилки се използват за газови горелкиза рязане на метал,подчерта Лазаров.

Служебният защитник на Явор Славянов Воденов адвокат Ивана Бръмбарова оспори аргументите на прокурора. Тя каза,че бутилки като откритите в джипа се ползват в болниците. Че намерения ДНК профил не е съпоставен с отривки взети от медицинско лице от Циката. Има явно нарушение на процедурата, каза защитата.

Прокурор Лазаров контрира като заяви, че отривката на обвиняемия се съдържа в масивите на МВР и е взета по надлежен ред по рано.

Пред съда Явор Славянов заяви, че не е свързан с бандата обирджии и се надява на справедливост от магистратите.

Час преди крайният срок за внасянето на гаранция от четири бона, Окръжният съд с председател Веселина Кашикова) наложи мярка задържане под стража на Циката.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини