СОУ „Васил Левски” в Ардино почете паметта на Апостола

Изработване на табла и рисунки, посветени на живота и делото на Васил Левски на тема „Времето е в нас и ние сме във времето”, конкурси за написване на стихотворение, есе или разказ, мултимедийна презентация под надслов  „Искаме да знаем повече за теб, Апостоле!”, състезания „Лъвски скок” и ”Учим се от теб, Апостоле”, викторина, нареждане на пъзел „Пътят към свободата” бяха само част от дейностите, посветени на патронния празник на СОУ „Васил Левски” в Ардино под надслов „С името на Апостола” – 176 години от рождението му и 140 години от обесването му. В тях се включиха ученици от 1-ви до 12-ти клас.

Патронният празник започна с тържество в двора на училището. Учениците от втори и трети клас с ръководители г-жа Татяна Александрова и г-жа Атие Шакирова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски. С поднасяне на венец пред постамента на Апостола на свободата в дора на училището и едноминутно мълчание бе почетена паметта на великия българин.

„Епохите минават и отминават, раждат се и умират, а обесеният Апостол е жив”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите старши учителят по история и цивилизация Севда Палазова. „Българската земя вечно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата й усет за трайност и величие. И ако чувстваме силно тежестта на българската си принадлежност, то е, защото Апостолът виси в нас със страшна сила”, каза още в словото си г-жа Палазова.

Директорът на училището г-жа Аника Петрова награди учениците, отличили се в състезания и конкурси, посветени на патронния празник на училището, а всички останали участници получиха грамоти.

Отборът „Джингиби” (Неуловимият) в състав Мюгей Салиева, Демет Ертанова, Рафет Еминов и Станислав Дойновски спечели първото място в състезанието за живота и дейността на Васил Левски с ученици от 9-ти до 12-ти клас.

От начален етап в състезанието „Лъвче” първенец е отборът на „Тигри” от Іб клас в състав Айля, Вероника, Мелих, Беркем, Карделен и Цветелина.

В състезанието под мотото „Учим се от теб, Апостоле” второкласниците и третокласниците показаха завидни знания за живота и делото на Апостола на свободата. И трите отбора в надпреварата получиха отлични оценки от журито.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини