Без направления за специалисти до края на март, Касата действа като на пожар

Здравната каса

Личните лекари в Кърджали са в паника поради липса на направления. Според джипита до края на март те няма да имат възможност да изпращат до специалисти своите пациенти. Те отдават това на неуредици ,провокирани от Здравната каса, която не е подписала договори с тях.

Специалистите също бият тревога. Те пък твърдят , че тяхните направления за изследвания за януари са свършили още на 11 число. И в момента не разполагат с направления. Специалистите констатират,че най-силно са засегнати градските джипита, които не издават направления. Селските все още кътят по някое за черни дни.

И миналата година имаше недостиг, припомнят медиците, но тогава личните лекари имаха право да надвешат лимитите с 10 на сто.

Директорът на Здравната каса в Кърджали Соня Ангелова каза, че бързат да решат проблема. Финализират до дни допълнителните споразумения с личните лекари, след което те ще подадат молби до НЗОК. Така там където направления не достигат ще бъдат отпуснати. Утре най-късно подписваме споразуменията и молбите тръгват за София. Те ще се получат до 10 март в НЗОК и ще има съответната реакция, каза Соня Ангелова.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини