Кърджалийци нямат пари за илачи,луднаха по чудодейна билка от Русия

Ароматна кализия

Безпаричието кара все повече кърджалийци да прибягват до народната медицина и чудодейни

целебни растения. Знахари предписват различни билки, които лекуват от хрема до рак. Периодично се появават растения с чудодейна сила и универсални лечебни свойства. Последният хит е т.нар. Чудодйена билка от Русия, известна в науката като ароматна кализия. Кърджалийци са луднали по нея и я отглеждат по офиси и домове в саксии. От ароматната кализия се прави спиртен извлек със 70 градусова ракия в домашни условия. Ползва се при ставни болки. За миоми,тумори и проблеми на дихателните пътища знахарите препоръчват извлекът да е с 40 градусова ракия. Тенктурата се пие.

Вече има и изцелени.Кърджалийка твърди , че се е преборила с рака. Други пък са се справили със запушени кръвоносни съдове и диабет.

Друг универсален лек, който се популаризира е извлек от невен смесен със свинска мас. С него се маже всичко , което е по тялото.

Наскоро кърджалиец почина от рак на простатата , след като в продължение на година пи газ за осветление , вярвайки в целебната му сила.

Лекарите предупреждават, че този род екперименти са обикновено за сметка на болните. Много от универсалните илачи са с недоказани лечебни свойства.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини