Антимафиоти задържаха пласьор на златни антики и контрабандни цигари при Черноочене

В рамките на операцията е задържан криминално проявен мъж от Мадан

Спецакцията е реализирана вчера от служители на ГДБОП в Кърджали и Смолян. В района на с.Черноочене, Кърджалийско, те спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес”, шофиран от Г.Г. /56 г./ от Мадан. Справка в полицейските регистри сочи, че той е криминално проявен и с условно наказание за притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол. При извършените личен обиск и претърсване на автомобила са открити и иззети около 43 монети, за които има основание да се счита, че са златни, полиетиленов плик със старинни монети и пръстени, близо 2 000 къса цигари без акцизен бандерол от марката „Corsair” и около килограм нарязан тютюн. 
В хода на акцията е претърсен и имот на негов роднина в с. Пчеларово, който Г.Г. ползвал. Там спецслужителите открили още 9 000 къса контрабандни цигари от марките „Corsair” и  „Diva”.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК под наблюдението на Районната прокуратура – Кърджали. Г. Г.  е задържан за срок от 24 часа, а работата по разследването продължава. Допълнителни експертизи на иззетите монети и накити ще изясняват произхода им.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини